Turneringsregler Kurbits
Val av lag
– femstjärniga lag är tillåtna, detta görs för att skapa en större variation i vilka lag som spelas. I övrigt är alla lag tillåtna förutom (Classic XI, World XI, Adidas lag, MLS-Allstars).
– Samma lag kan spelas av mer än en deltagare.
– Lag väljs före turneringens start när du anmäler din närvaro hos tävlingsledaren. Detta lag spelar du sedan med genom hela turneringen.
Turneringsupplägg
-Matcherna spelas genom val av vänskapsmatch.
-Turneringen kommer tillämpa ett gruppspel och ett slutspel. Exakt hur detta ser ut beror på antalet deltagare i turneringen. Du är som deltagare därmed garanterad att få spela minst 2 matcher
-Slutspelets upplägg kommer också variera beroende på antal deltagare där vi antingen börjar med kvartsfinaler eller semifinaler.
Spelregler Gruppspel
-I gruppspelet tillämpar vi 5-minuters halvlekar.
-Om det är oavgjort resultat efter ordinarie tid så avslutas matchen vid oavgjort.
-Segraren tilldelas tre poäng, vid oavgjort resultat tilldelas båda spelarna en poäng.
-Om två spelare är på samma poäng efter att en grupp är färdigspelad så avgörs vem som går vidare på följande sätt:
1. Målskillnad
2. Inbördes möte
3. Flest gjorda mål
4. Omspel
Spelregler Slutspel
-I slutspelet tillämpar vi 6-minuters halvlekar. Enda undantaget är finalen där vi kommer tillämpa 8-minuters halvlekar.
-Byten får göras inför en förlängning.
-Om oavgjort resultat vid full tid spelar vi en klassisk förlängning.
-Om oavgjort resultat efter klassisk förlängning så avgörs matchen på straffar.

Övriga regler
-Varje lag har två minuter på sig före start av en match att göra inställningar så som taktik, spelarbyten samt inställningar av handkontroll. -Standardinställningar är det som gäller:

Användar- och CPU-spel anpassning Alla inställda till 50%

-Spelarbyten under påbörjad match får endast göras vid skada, rött kort eller inför en förlängning.
-Spelare ska befinna sig på plats vid utsatt starttid för respektive match. Om en spelare inte har dykt upp fem minuter efter matchstart så tilldelas motståndaren en WO-vinst med 3-0. -vid ett rött kort får spelaren ej spela matchen efter, eller vid två gula i två matcher efter varandra
-Om en dispyt uppstår så kontaktas tävlingsledaren vars ord är lag.
-Båda spelarna ansvarar för att rapportera resultatet av en match. Detta kan göras genom att klicka på matchningsfästet länken som finns på användarpanelen.