Breimshallen
Rules
Kapittel 1. Innledende bestemmelser
1-1. Virkeområde

Dette reglement gjelder alle kamper og konkurranser innenfor spillet FIFA 23 som organiseres av bLAN.
1.2. Definisjoner

Med periode menes del av en kamp i forbindelse med seriespill eller turneringsspill. En periode spilles til det kåres en vinner gjennom flere metoder, og her gjelder de kriterier som ble oppnådd først:
Deltaker med flest mål etter ordinær tid
Deltaker som scorer første mål på overtid
Deltaker uteblir/trekker seg fra serien
Deltaker blir tilkjent seier i henhold til regelverk
Med kamp menes et bestemt antall perioder som sammen utgjør én kamp. En kamp avsluttes når ett av lagene har oppnådd seier i majoriteten av periodene der det er spesifisert med oddetall antall perioder. Som for eksempel «best av [oddetall]».

Kapittel 2. Før kampen, kampforberedelser
2-1. Bestemmelser ved offline arrangement

Lag plikter seg til å møte i god tid før oppsatt kamp. Se utfyllende informasjon og retningslinjer rundt oppmøte ved offline arrangement i Kampreglement kapittel 11.
Spillere få designert en tidsperiode hvor de skal få tid til å kjøre seg forberedelser rundt oppsett, kalibrering av utstyr, testing av utstyr og innstillinger, samt oppvarming. Lag vil få beskjed om og mer informasjon om dette i tid tid i forveien.
Skulle spiller eller lag oppleve teknisk feil ved enten utstyr, programvare, eller oppsett bes spiller eller laget ta direkte kontakt med administrator for kampen.
bLAN gjennom tilknyttet personell eller administrator vil være behjelpelig med å løse problemer som spillere og måtte støtte på underveis i forberedelsene.
Det forventes at spillere og lag skal finne ut av problemer som berører oppsett, programvare, innstillinger, og annet i den designerte forberedelsesperioden. En administrator kan velge å utsette kampstart der dette er nødvendig og gyldig grunn foreligger.

Kapittel 3. Spesifikk spillinstillinger og utførelse.
3-1. Innstillinger

Settings: Standard settings
Match durance: 12 minutes (6 minutes per half)
Game speed: Normal
Level: Legendary

3-2 Lobby
Første deltaker i kampoversikten har ansvar for å opprette lobby med innstillingene nevnt i kapittel 3-1.
Når dette er bekreftet vil administrator be «host» starte første kamp.
All kommunikasjon med admins og motstandere rundt kampen skal foregå på kampsiden.
Trenere får være med inn i kamp så lenge dette er blitt avtalt med motstander i god tid før kampstart.

3-3 Kun taktisk forsvar er tillatt.

3-4 Det er forbudt å bruke tilpassede formasjoner, kun standard formasjoner er tillatt å bruke. (Så ikke bruk den firkantede knappen for å endre posisjonen til spillerne)

(Når motstanderen din har en egendefinert formasjon, lag et skjermbilde og send det i chatten til administratoren. Motstanderen din får en advarsel, og du vil spille omkamp. Når en spiller spiller med en egendefinert formasjon for andre gang, vil han/ hun vil bli diskvalifisert.)

3-5 Når EA-serverne går ned under en kamp, og alle deltakerne i turneringen blir kastet ut av kampen, kan den spesifikke kampen i den runden spilles igjen.

3-6 Når 2 spillere ikke kan koble seg sammen i en privat kamp, vil de ikke motta noen spillpoeng. Dersom det er mulighet kan spillerne spille kampen etter gruppespillet. Pro Players Admin vil avgjøre om det er tid nok til reprisen.

3-7 Når forbindelsen er brutt, vil kampen bli gjenopptatt på gjenværende tid og gjeldende poengsum.

3-8 Det er tillatt å spille med klubb- og landslag.

3-9 Det er tillatt å bytte lag under turneringen.

3-10 FUT-turneringer:

Det må spilles med et Ultimate Team
Når det er uavgjort under knock-out, må du fortsette spillet med ekstra tid og om nødvendig straffer.

Kapittel 4. Spilleregler
4-1. Når en kamp regnes som startet

Etter første mål
Hvis det ikke er kommet mål vil kampen være regnes som startet etter 30 sekunder, altså når det er 04:30 igjen på klokken. Hvis lobby/server krasjer i løpet av de første 30 sekundene starter man kampen på nytt.
Hvis det er scoret mål og lobby/server krasjer gjør lagene sitt beste for å starte på nytt fra tidspunktet server gikk ned og på samme stilling

4-2. Omstart av periode

En påbegynt kamp skal restartes med samme lobbyinformasjon hvis ett av lagene gir beskjed på kampsiden eller via in-game chat før et av punktene i § 4-1 inntreffer. Misbruk av denne retten kan føre til reaksjoner.
Ved omstart av periode som regnes som startet gjelder egne retningslinjer under:
Hvis det oppdages en kritisk feil eller bug som gir ene laget en urettmessig fordel eller endrer spillets på gang på en unaturlig måte. For eksempel usynlig bil.
Hvis en administrator vedtar at kampen, grunnet sikkerhetsmessige, vær, eller andre årsaker ikke lar seg gjennomføre på normal måte. Jmf. punkt. 10-3 i Kampreglement.

4-3. spectator, trener

Spectators er ikke tillatt med mindre det tydelig kommer frem at de skal strømme kampen på en offentlig plattform som Twitch, Youtube eller lignende. Strømming på Discord vil ikke være tillatt for spectators.
Trenere kan bli med inn i kamplobby der dette er avklart med motstanderlaget i god tid før kampstart.

4-3. Tilkjenning av seier i kamp

bLAN reserverer seg retten til å tilkjenne et lag seier til tross for at en administrator har vedtatt omstart av kampen der bLAN finner det nødvendig. Tilkjenning av seier vil kun skje der det med liten tvil kan stadfestes at et lag ikke kan unngå tap.
4-4. Etter perioden

Lag skal ta skjermbilde og/eller replay av kampresultatet med lagoppstillingene synlig.
Lag kan ta opptil fem (5) minutters pause mellom kamper i serie og turneringsspill hvis dette kommuniseres i chat.

4-5. Etter kampen

kampresultatet skal bekreftes på kampsiden av begge lag så snart kampen er fullført.
I utslagsturnering vil innsendt resultat vil bli stående som endelig resultat hvis kun ett av lagene sender inn resultat etter ti (10) minutter.
I seriespill vil innsendt resultat vil bli stående som endelig resultat hvis kun ett av lagene sender inn resultat etter to (2) timer.
Det skal tas skjermbilde og/eller replay av scoreboard etter hver kamp, både kamper som er fullført, og kamper som av ulike grunner har blitt avbrutt.
Skjermbilde og/eller replay skal lag ha tilgjengelig for opplasting hvis administrator ber om dette.