Rules
Dei som ikkje møter opp på lagledermøte blir automatisk diska!

Kapittel 1. Innledende bestemmelser

1-1.Virkeområde
Dette reglement gjelder alle kamper og konkurranser innenfor spillet Counter-Strike: Global Offensive som organiseres av bLAN.

1-2. Definisjoner
Med periode menes del av kamp som i forbindelse med turneringsspill med parametere listet i pkt. 3-3. En periode spilles til det kåres en vinner gjennom flere metoder, og her gjelder de kriterier som ble oppnådd først:
Et lag vinner 16 runder
Et lag vinner overtidsspill ved uavgjort
Med kamp menes et bestemt antall perioder som tilsammen utgjør én kamp, En kamp avsluttes når et av lagene har oppnådd seier i majoriteten av periodene der det er spesifisert et oddetall mengde perioder.

Kapittel 2. Før kampen, kampforberedelser

2-1. Bestemmelser ved offline arrangement
Lag plikter seg til å møte i god tid før oppsatt kamp.
Skulle spiller eller lag oppleve teknisk feil ved enten utstyr, programvare, eller oppsett bes spiller eller laget ta direkte kontakt med administrator.
bLAN gjennom tilknyttet personell eller administrator vil være behjelpelig med å løse problemer som spillere og lag måtte støte underveis i forberedelsene.
Administrator kan velge å utsette kampstart der dette er nødvendig og gyldig grunn foreligger.

2-2. Felles bestemmelser for online –og offline arrangement
Det forventes at spillere er klare til kamp senest 10 minutter før oppsatt kamp start.
Oppvarming kan foregå frem til senest 10 minutter før kampstart.
Spillere skal senest 10 minutter før kampstart bekrefte ovenfor administrator at de er klare.
Spillere skal senest 10 minutter før kampstart befinne seg inne på spilltjeneren hvor den respektive kampen skal spilles.
Lag skal benytte turneringens egen Teamspeak-server til lagkommunikasjon. Hvert lag får utdelt en egen kanal med eget passord. Dette er gjort for at administrator skal kunne hoppe inn i kanalen for å svare på spørsmål eller løse problemer på en effektiv måte.
Lagleder skal være til stede i turneringens egen IRC-kanal, #blan_cs på quakenet, under hele turneringen.

Kapittel 3. Kampavvikling

3-1. Klientinnstillinger
All bruk av scripts er forbudt med unntak av buy, toggle & demo scripts. Under følger noen eksempler på scripts som er forbudt:
FPS scripts
Anti flash scripts or binding (snd_* bindings)
+mat_hdr_level 0/1/2
Alle In-Game overlays – inklusive de med opprinnelse i selve spillet – er forbudt, med unntak av følgende:
cl_showpos 1
cl_showfps 1
net_graph 0/1 (det er ikke lov å utnytte net_graph-kommandoen på en slik måte at den hjelper spiller med sikting o.l.)
3-2. Spilltjenerinnstillinger
bLAN stiller med egne spilltjenere til turneringen.
Alle spilltjenere har eBot innstallert, slik at lagene kan styre avvikling av kampen selv.

3-3. Kampformat
I turneringspill vil kampformatet bestå av et oddetall perioder som spilles til et lag har oppnådd majoritet i antall periodeseire som beskrevet i pkt. 1-2 (2). Antallet kan variere for den enkelte turnering, samt spesifikke runder i turnering, men kan for eksempel være best av 1, best av 3, eller best av 5 osv.
Kart som benyttes i bLANs turneringer vil annonseres på de respektive turnerings- og seriesider.

3-4. Oppsett og start
Alle 10 spillere skal være på spilltjeneren og klare før en periode kan startes. Her følges tidsfrister spesifisert i pkt. 2-2.
Krav om opptak. Alle spillere skal ta opp demo av kampen og lagre den i minst en måned etter kampslutt.

3-5. Sidevalg, knivrunden
Sidevalg blir avgjort ved en knivrunde. Her bestemmer vinneren av knivrunden hvilken side laget skal starte på. Før knivrunden skal samtlige spillere ta et felles bilde av smoke og scoreboard.

3-6. Feil ved spilltjener
Skulle det oppstå en feil ved spilltjener som er til hinder for kampens videre forløp, og dette finner sted før det har blitt fullført tre runder av perioden skal perioden re-startes. Oppstår overnevnte feil etter at tre runder er fullført, skal lagkapteinene ta kontakt med administrator.

3-7. Frakobling av spiller
En kamp re-startes kun dersom en spiller blir frakoblet fra spilltjeneren før første «Kill» i første runde av perioden. Etter dette tidspunktet skal kampen pauses ved rundeslutt av den perioden hvor frakoblingen fant sted. Se pausereglene i pkt. 3-8.
Lagene skal vente minst 15 minutter i påvente at spiller eller innbytter er tilbake på spilltjeneren. Når 15 minutter er passert, kan lagene gjenoppta perioden uten at spilleren er tilbake. Laget som mistet en spiller må fullføre kampen med én spiller mindre hvis laget ikke kan erstatte den frakoblede spilleren med en annen spillerberettiget spiller.

3-8. Spillerbytter
Spillerbytter skal ikke forekomme midt i en kamp, med mindre dette er nødvendig av tekniske årsaker.

3-9. Pausefunksjonen
Spillere og lag kan pause kampen der problemer oppstår som gjør det umulig for lag eller spiller å fortsette kampen. Pausen skal benyttes i påfølgende runde i tidsrommet som kalles «freezetime». Ved pause skal laget eller spiller oppgi årsak. Der hvor det ikke foreligger noen årsak, kan kampen gjenopptas. Pauser uten gyldig årsak vil straffes med advarsel.

3-10. Overtid
Overtid spilles med maks runder 3 (MR3).
Instillinger for overtid er som følger:
mp_maxrounds 6
mp_startmoney 10000

Kapittel 4. Spilleregler

4-1. Bugs, handlinger som ikke er tillat
Bomben skal plantes slik at den er synlig. Det er ikke tillatt å booste ved planting eller bugplante.
Det er ikke tillatt på noe som helst måte å utnytte bugs, så man får en fordel ovenfor andre spillere. Utnytter man bugs, kan dette resultere i diskvalifikasjon ifra turneringen.
Alle spillere skal oppføre seg på en ordentlig måte. Dette gjelder ved spamming i ingame chat o.l. Det er bare lagkapteiner som får lov til å skrive i ingamechat under hele kampen (unntak er ord som GLHF, GH, GG ol.)
Boosting av spillere er lov, så lenge man ikke benytter seg av bugs ved boosten (Se over kanter o.l) Det er ikke lov med granat boost av spillere.
Pixelwalk og pixelboost er ikke lovlig, det vil si å gå på eller hjelpe andre spillere opp på gjenstander/kanter som skal vere mulig å stå på, eller som ikke er synlig på kartet. Dette blir sett på som bug abuse, og kan medføre advarsler og/eller re-match. I grove tilfeller kan det også føre til diskvalifikasjon.

4-2. Etter perioden
Administrator skal bekrefte resultat av respektive periode og/eller kamp.
Det gis 5 minutter pause mellom perioder i turneringssammenheng. Dette er uavhengig av hvor mange kamper perioden består av. F.eks: Best av 1, best av 3 osv.
Ved lange kamper kan lagene be om utvidet pause på inntil 15 minutter. Det er opp til administrator å avgjøre om dette blir innvilget.

4-3. Etter kampen
Når en kamp er slutt og en vinner er kåret, plikter begge lags lagledere å gå umiddelbart til IRC for å informere administrator om resultatet.