PlayStation 5

eFL 2022 Championship

Online
-
Regras
UPDATE:
Всяко публично излъчване на срещи от шампионата и финалите на eFirst League 2022 ще доведе до незабавна дисквалификация на излъчващия играч от лигата.

СЪДЪРЖАНИЕ

1. Основна информация

2. Позволени региони

3. Структура

4. Формат на срещите и настройки

5. Докладване на резултатите

6. Прекъсване на връзка

7. Закъснения и неявяване

8. Имена на играчите

9. Поведение на играчите

______

1. Основна информация

Преди изиграването на първата си среща, всеки играч е задължен да прочете и да се запознае с правилата, както и да ги спазва стриктно. Ще направим всичко възможно, за да запазим тази секция актуализирана по всяко време, но при определени обстоятелства това може да не е възможно. В случай на непредвидени ситуации или несъответствие, решенията на администраторите и организаторите на турнира ще бъдат с предимство и финални. Записвайки се за участие в eFirst League 2022, Вие се съгласявате с всички изброени правила по-долу. Администраторите имат правото да дисквалифицират играчи, които не са се съобразили с правилата или не спазват добрия тон. Възможни са промени в правилата и без уведомяване на играчите.

2. Позволени региони

Всички играчи трябва да притежават българско гражданство и е желателно да се намират на територията на България по време на тяхното участие в eFirst League 2022.

3. Структура

3.1. Основни положения

Турнирът ще протече в две фази - квалификационни турнири и финал (шампионат с плейофи и финал). Всички срещи ще се проведат онлайн в предвидените за 1v1 FUT online игра менюта на FIFA 22 от EA Sports. Официалната платформа на FIFA 22 турнирите от проекта eFirst League 2022 e Sony PlayStation™ 5. Записването, чекирането, докладването на резултати и др. се случва в платформата на eFirst League.

Формат на срещите: 1 на 1
Платформа: PlayStation™ 5
Игрален режим: FUT (FIFA Ultimate Team)

Четиринадесетте победители от квалификациите се класират за финален турнир, по време на който ще получат правото да играят от името на съответния футболен клуб, чиято квалификация са спечелили. Двамата победители от финалния турнир ще се класират за участие в официалния турнир на EA - PLAY IN, даващ шанс за класиране на FIFAe WORLD CUP.

Връзката с администраторите на турнира ще се провежда в официалния канал на A1 Gaming League в Discord - https://discord.gg/mhadRku.

3.2. Регистрация (за квалификациите)

Записванията за турнирите ще се провеждат в платформата на eFirst League 2022 през предоставения от организаторите линк. По време на регистрацията, играчите са длъжни коректно да попълнят задължителните във формата за регистрация полета. След успешна регистрация играчите трябва да се чекират за участие в съответния турнир в рамките на предварително указан от организаторите времеви период, наречен „check-in прозорец“.

4. Формат на срещите и настройки

Всички квалификационни турнири ще се проведат в режим FUT (FIFA Ultimate Team) със стандартните настройки във FUT режима.
14-те класирали се участници ще играят във формат "всеки срещу всеки", bo2.
След изиграването на всички мачове, в случай, че двама участници са с равен брой точки, класирането се определя от:
1. Директен двубой
2. Голова разлика
3. Вкарани голове
4. Брой победи
В случай, че трима или повече участници са с равен брой точки, класирането се определя от:
1. Голова разлика
2. Вкарани голове
3. Брой победи
При ново равенство участници играят решителни мачове помежду си, на посочени от организаторите дати.

В края на лигата най-добре представилите се 8 играчи ще се класират за плейофен турнир със сийд за определяне на шампиона на eFirst League 2022. Плейофният турнир ще бъде с двойна елимимация.

Играчите, които се класират за финала, нямат право да играят от друг PSN акаунт, различен от този, с който са се класирали. Възможен е сценарий, при който организаторите да предоставят специални игрални акаунти на 14-те класирали се играчи.

По време на турнирите няма ограничения относно максимален и минимален overall рейтинг, както и използването на Loan и Icon играчи.

Възможни са промени по разрешенията и ограниченията за използваните играчи във FUT отборите по време на финалния турнир. Всички промени, ако има такива, ще бъдат предварително съобщени на класиралите се играчи.

5. Докладване на резултатите

Всички резултати ще се докладват чрез платформата eFirst League (powered by Toornament) през специално предвидения за това бутон „Report“ в менюто „Match“. Резултатът може да бъде докладван и от двамата играчи, но пряка отговорност за това действие носи победителят. По време на въвеждане на резултата, победителят е желателно да приложи скрийншоти от крайния екран за всяка една от победите си. При необходимост, администраторът може да поиска скрийншот от финалния екран (Full Time Match Statistics) за доказателство. Победителят от двубоя е длъжен да го представи, а при отказ или липса на доказателство, администраторът може да наложи преиграване на дадена среща или целия двубой.

При несъгласие относно резултата, претендиращият играч трябва своевременно (тоест преди започването на мача от следващия рунд в същия поток на схемата) да се свърже с админситратор или да отвори Dispute в платформата на eFirst League (powered by Toornament) и при изискване от администратори, да представи screenshot-и или други доказателства, които да потвърждават претенциите му. Ако Dispute не бъде отворен или потърпевшата страна не се е свързала с администратор до въвеждането на първия резултат от следващия рунд в турнира, претенциите ще бъдат анулирани.

6. Прекъсване на връзка

Организаторите не носят отговорност за играчи, които имат проблеми със свързването към сървъра (включително хардуерни, софтуерни или мрежови). Всеки играч е отговорен за собствената си интернет връзка. При случай на прекъсване на връзката след като първия съдийски сигнал вече е даден и липса на взаимно съгласие за преиграване на дадената среща, се присъжда служебна загуба на играчът, чиято връзка е прекъснала. Играчите трябва да ъплоуднат скрийншот на излизането от играта на своя опонент (когато са минали две минути на таймера). Грешки/Бъгове: Възникнала грешка в софтуера се брои за прекъсване при играча, при който е възникнала грешката. В случай, че администраторът установи, че връзката не е прекъснала по вина на един от двамата опоненти, срещата се преиграва от минутата на прекъсване със същия резултат.

7. Закъснения и неявяване

Играчите трябва да следят турнирната схема, за да знаят срещу кого ще е следващият им мач.
При закъснение от 15 минути за двубой администраторите може да присъдят служебна загуба. Изключение правят случаите на изчакване на все още играещи опоненти от предходен кръг на турнира. При неявяване за двубой провинилият се играч ще получи служебна загуба с 3:0 и предупреждение. При повторен отказ от игра, ще бъде наказан, освен ако не се установи уважителна причина за неявяването.

8. Имена на играчите (никове)

Имената на играчите (никовете) не трябва да съдържат вулгарности, расизъм, сексизъм, насърчаване на употреба на алкохол и наркотични вещества и т.н. При наличие на име, съдържащо гореспоменатите, регистрацията за участие ще бъде отказана и играчът няма да бъде допуснат до участие, ако не промени името си.

9. Поведение на играчите

Всички участници са длъжни да поддържат и спазват определено ниво на спортсменство. Всяко неспортсменско действие, което може да включва, но не се ограничава до расизъм, груби/вулгарни действия, обидни забележки и неуважение към администраторския екип, не се толерира. Участниците, които не отговарят на тези изисквания, подлежат на наказания от пропускане на мач, служебна загуба и отстраняване на дадения играч или други наказания, които организаторите считат за необходими.

Всяко обвинение за неспортсменско поведение или опит за измама трябва да бъде отправено в адекватен срок към администраторския екип с предоставени доказателства и ще бъде разследвано от организаторите.

В случай на непредвидени ситуации или несъответствие, решенията на администраторите и организаторите на турнира ще бъдат с предимство и финални. Записвайки се за eFirstLeague, Вие се съгласявате с всички изброени правила по-горе. Администраторите имат правото да дисквалифицират играчи, които не са се съобразили с правилата или не спазват добрия тон. Възможни са промени в правилата без уведомяване на играчите.